Klima Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
Klimalarda mevcut olan drenaj pompasının çalışma sistemi aslında çok basittir. Klima çalışırken, sistemden çıkarılması gereken bir yoğunlaşma sıvısı üretmektedir. Bu sıvının sistemden ya da odadan çıkarılması gerekir. Drenaj pompası, bu sıvının sistemden ya da odadan çıkarılmasını sağlayacak çalışma sistemine sahiptir. Fakat bu işlevler pompanın çeşidine ayrıca tipine göre de değişmekte, farklılık gösterebilmektedir.
Standart siplit pompaların özellikleri;
- Kapasite,
- Şamandıra (su seviyesi sensörü olarak hareket etmektedir),
- Pompa,
- Kondes tahliye boruları
Bahsi geçen şamandıra sistemi yerine bazı klimalar ısı sensörünü kullanabilmektedir. Bu ıs sensörü suya dokunarak reaksiyona girme özelliğindedir. Bu sayede depolama tankını kurutmuş olur.
Klima Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
Aslında tüm drenaj pompaları, çeşitleri ayrılmaksızın hemen hemen aynı çalışma sistemine sahiptir.
- Yoğuşma biriktirme sürecinde şamandıra yükselir, belirli bir seviyeye ulaşır ve ardından pompayı çalıştırmakta olan kontakları kapatır. Pompa; şamandıra yerine düşene ve elektrik kontrol devresini açana dek birikmiş olan sıvıyı dışarıya pompalar.
Drenaj pompaları genel olarak uzun ömürlü ürünlerdir. Ancak uygun bakımı yapılmazsa bu aşamada başarısız ve kullanışsız olabilmektedir.
Klima için drenaj pompası seçimi öncesi klimanın güç ve tasarım özelliklerine dikkat etmek gerekir. Klimanın monte edileceği odanın iç kısmının nüanslarını kaçırmamak bunun yanı sıra yoğuşma tahliye noktasının yerini ve drenaj pompasına olan mesafesini de doğru şekilde ölçmek gerekir.